2009-06-24

Nuogas karalius ir seksualioji kola

Reikšmingos nuotrupos, kūrybinė laisvė ir aistra. Taip geriausiai būtų galima apibūdinti tai, kas šiandien vyksta internete ir, atitinkamai, interneto konferencijoje LOGIN2009. Čia dera viskas: "Apple" "mirties potyriai" su "Coffee Inn" kava, el. parašas su "Twitter gudrybėmis", ir net Leonido Donskio aukštoji filosofija apie žmogaus asmeninį privatumą su lygiagrečiais paaugliškais komentarais "blakėje". Dera viskas, nes nuoširdumas - laimi.

Reikšmingos nuotrupos.
"Žmonėms reikia dingsties rūpesčiui" (angl. reason to care) - Steve Chazin, "Apple". "Ieškoti - tai žmogaus elgesio esmė." - Dmitry Sholomko, „Google“. ""Human Rank" yra geriau už "Page Rank"" - Džiugas Paršonis, "nezinau.lt". "Google nevaldo turinio, ji valdo kai ką svarbiau - jo distribuciją" Scott Karp. "Nepamirškite savo paskutinio "Twitter" pranešimo!" - Arturs Mednis, "Barcamp Riga". "Kylant socialinių tinklų populiarumui, mažėja laikas, praleidžiamas porno svetainėse" - Arnas Grigaliūnas ir Eglė Kacevičiūtė, "dansu dansu". "Mes esame Delfio ir Gūglės tauta" - Vladas Sapranavičius, "Dienamedia".
Dainius Blynas iš „Publicum“ išmatavo kliento kainą ir nustatė kad "Bloginio" pirkėjo kaina 10x mažesnė, negu "banerinio". "Google" nustatė, kad 57% žmonių imasi paieškos internete po TV reklamos, o padidinti žinomumą su paieška - 52% pigiau.

Kūrybinė laisvė ir aistra.
Nė vienas interneto aistruolis nepasigyrė dideliais uždarbiais internete. Skirtingai nuo begalinės saviraiškos ir intensyvaus bendravimo. Su kolegomis, bendraminčiais, klientais, partneriais ir draugais. Panašu, kad intensyvaus žmogiško bendravimo bacila užkrečiama bei naudinga. Ji pasireiškia tuo kad gydo uždarumą, provincialumą, menkavertiškumo jausmą ir viską žudantį bambekliškumą. Nepaisant ekonominių negandų LOGIN2009 auga varoma nepaaiškinamos aistros, vedama nenuilstančių entuziastų ir palaikoma daugybės niekuo neįsipareigojusių bet ištikimų sirgalių.
Stebint paskutinių metų Lietuvos kopiuterijos įvykius susidaro vaizdas, kad LOGIN2009 gali realiai pretenduoti į pagrindinį ateities forumą Lietuvoje. Ir ne tik. Štai charakteringa diskusija, išprovokuota "Twitter" ir perėjusi į "Facebook":
  • [A] "LOGIN2009 sparčiai auga, nepaisant ekonominės krizės. Ji jau aplenkė INFOBALT. Greitai taps didžiausiu IT renginiu ES. Tęskite taip toliau!
  • [B] Milžiniškas skirtumas turinio atžvilgiu. INFOBALT - daug geresnis.
  • [A] Aš sakyčiau, kad INFOBALT TV, o ne renginys pateikė geresnį turinį.
  • [C] Turinis yra karalius!

Taip, reikia sutikti, kad INFOBALT vis dar pateikia santykinai rimtesnį turinį ir šiuo atžvilgių išlieka karalium bet, jei tęstume analogiją, karalius buvo ... nuogas, o LOGIN2009 - "sexy"! Ir visai ne todėl, kad pavaišino dalyvius "Olialia Sexycola", o todėl, kad, kaip įrodė "Apple" pranešėjas Steve Chazin, surengęs "sugedusio telefono" lenktynes, bendruomenėje laimi aistra (arba trumpas žodelis "sex")!

1 komentaras:

Arvydas rašė...

"...varoma nepaaiškinamos aistros, vedama nenuilstančių entuziastų..."
Taip. Aistra yra ta varomoji jėga, kai darai tai, kas tau patinka. Tai patinka ir kitiems. Atradimai ir pasiekimai pakursto aistros ugnį. Aistra padeda mums tapti asmenybėmis, laisvais žmonėmis. Ir sukurti savo verslą!

Autorystė

© Visos publikavimo teisės priklauso tinklaraščio autoriui nuo pažymėtos publikavimo datos. Norėdami panaudoti bet kurį tekstą arba jo dalį privalote nurodyti šią svetainę-tinklaraštį ir autorių.