2009-07-12

10 paprastų verslo taisyklių rinkoje

Gyvenimui palengvinti praktiški žmonės mėgsta prikurti paprastų, bet efektyvių taisyklių, kurias lengva atsiminti ir naudoti. Anglai mena serą William Hope, kuris 1692 metais aprašė medkirčius, vietoj liniuotės matavimams naudojusius savo nykščius. Nuo to laiko "nykščio taisyklė" ėmė reikšti pasenusį, netikslų bet patikimą ir populiarų įvertinimo būdą. Štai, pavyzdžiui, 10 paprastų verslo taisyklių, skirtų darbui rinkoje.
  1. Sprendimo priėmimo taisyklė: dauguma sėkmingų lyderių imasi spręsti turėdami 60% informacijos.
  2. Streso mažinimo taisyklė: įtemptu metu imkis reikalo pats, deleguok arba išmesk.
  3. Kliento taisyklė: klientai paliks Jus dėl tos pačios priežasties, kuri juos pas Jus atvedė.
  4. Projektavimo taisyklė: problema, kurią išspręsti kainuoja 100 Lt, kainuotų tik 10 Lt, jei būtų aptikta projektavimo metu.
  5. "Pasimetusių" dokumentų taisyklė: jei pas jus pateko nereikalingas dokumentas, kurio niekas nesiteirauja ir jūs nežinote, kam jis skirtas, palaukite mėnesį ir ... išmeskite.
  6. Pristatymo taisyklė pardavėjams ir rinkodarininkams: auditorija prisimena tik apie trečdalį to, ką pasakėte, todėl svarbiausius punktus pateikite 3-6 skirtingais būdais.
  7. Vieno colio taisyklė: darbo aplinkoje moters sijonas neturi būti aukščiau kaip colis virš kelių o kulnai aukščiau kaip colis virš žemės.
  8. Technologijų finansavimo taisyklė: vidutinė organizacija technologijoms išleis apie 2% savo sąnaudų.
  9. Verslo įsigijimo taisyklė: veikiančio verslo pirkimo kaina maždaug lygi ateinančių 12 mėnesių pajamoms.
  10. Brooks dėsnis: papildomi darbo pajėgumai vėlina jau vėluojantį programavimo projektą. (IBM projektų vadovo Fred Brooks, knyga "The Mythical Man Month", 1975)

2 komentarai:

Arvydas rašė...

Įdomios taisyklės :)
Kai kurios informatyvios, keletas priverčia suklusti. Patiko apie klientus... :)
O kaipgi - ateini į naują maitinimo įstaigą, skanu, gerai aptarnauja. Po kurio laiko prasideda degradavimas...

Anonimiškas rašė...

Gudrus tas Merfis :))

Autorystė

© Visos publikavimo teisės priklauso tinklaraščio autoriui nuo pažymėtos publikavimo datos. Norėdami panaudoti bet kurį tekstą arba jo dalį privalote nurodyti šią svetainę-tinklaraštį ir autorių.