2010-02-25

Kokį nors planą turite?


Pokalbio citata:
- Rinkodaros planą turite?
- Ne, mums dar pernai jo nepatvirtino.
- Savo srities pagrindinių įvykių (parodų, konferencijų, apdovanojimų, t.t.) kalendorinį planą turite?
- Ne. Vistiek neskiria pinigų ten dalyvauti.
- Gal bent viziją, kaip išdėlioti įmonės veiksmus turite?
- Ne, nes to dar niekas nepaprašė!

Keistas dialogas, tiesa? Kaip manote, kur gali nukeliauti tokia įmonės rinkodara?

Pasaulinės kompanijos "Computer Sciences Corporation" (CSC) dukterinės bendrovės "CSC Baltic" vadovas, Lietuvos Respublikos pilietis, Mikelis Bachas (Mikkel Bach), paklaustas, "kas jam labiausiai nepatinka Lietuvoje?", nejučiomis praranda dalelę savo neįtikėtinos "plieninės" savitvardos: "Kai paprašau sutvarkyti kokį nors reikaliuką, dažnai gaunu ilgą ataskaitą apie tai, kodėl ta problemėlė atsirado, kas galimai kaltas dėl jos atsiradimo ir ... jokio realaus postūmio į priekį! Leiskite paklausti, kodėl man reikia žinoti tai, kas buvo vakar, ir jau niekada nebepadės spręsti ateities problemų? Juk man reikia tik tiek nedaug: mažyčio, tegul mikroskopinio, bet pasistūmėjimo į priekį! Kodėl taip dažnai lietuviai pateikinėja tas niekam nereikalingas analizes?".

Cituoju gerb. Mikelį ne todėl, kad jis būtų pranešęs kažką ypatingai naujo. Cituoju todėl, kad žmogus, išaugęs ypač turtingoje ES šalyje - Danijoje, vadovo karjerą padaręs ypač reiklioje valdymo kokybei JAV technologijų įmonėje, dirbęs su multimilijoniniais tarptautiniais projektais vienoje iš sudėtingiausių sričių - IT sistemų vystyme ir diegime, - šį bei tą žino ir gali būti mums šiokiu tokiu autoritetu.

Rašau šią žinutę ne šiaip sau. Jei save labai gerbiantis vadybininkas nesugeba pats sau planuotis savo srities darbų ir vos po kelių bandymėlių "užsiblokuoja", ko iš jo gali tikėtis visa verslo organizacija? Kokiais veiksmais, išorės įvykiais ar vizijomis įmonės vadovai gali pasiremti planuodami resursus? Juk rinkodara - įmonės veiklos pagrindas!

Taigi, mieli bičiuliai, prieš gilindamiesi į supelijusias vakarykštes priežastis, padarykite nors mikroskopinį, nors virtualų, bet SAVO asmeninį ŽINGSNELĮ į PRIEKĮ! Gal tada krizė neatrodys tokia baisi?

3 komentarai:

Arvydas rašė...

"...kodėl ta problemėlė atsirado, kas galimai kaltas dėl jos atsiradimo..." - kaip tai simptomatiška mūsų visuomenei! Atrodo, kad aplink siaučia kaltųjų ieškojimo manija, užuot paieškojus KĄ reikėtų DARYTI, kad padėtis keistųsi norima linkme. Spėju, kad ieškoti ir priimti sprendimus daugybė žmonių tiesiog neturi įgūdžių, nėra išlaisvintas kūrybiškumas, trūksta supratimo apie procesus, kritinio mąstymo ir panašiai. Kalbu apie platesnius sluoksnius, ne vien apie vadybininkus. Atvirai pasakius, tai viena iš priežasčių, kodėl Lietuva taip giliai murkdosi ekonominėje duobėje.

Unknown rašė...

Švedas verslininkas, Daugirdo restorane begerdamas alų, dejavo: "Labai puiki Jūsų šalis.Tik du man dalykai nepatinka: priekabiaujanti kelių policijai ir tai,
kad jūs lietuviai nieko nenorite parduoti :)

Remigijus Gineitis rašė...

Arvydai, tikrai! Visiškai sutinku ir pritariu, kad neteisinga mastymo kryptis gali būti ekonominės duobės priežastimi.

Ačiū, ugnies zenklai, už citatą. Super! Labai tinka prie:
http://rinkoje.blogspot.com/2009/03/lietuva-pirmauja-es.html
:)

Autorystė

© Visos publikavimo teisės priklauso tinklaraščio autoriui nuo pažymėtos publikavimo datos. Norėdami panaudoti bet kurį tekstą arba jo dalį privalote nurodyti šią svetainę-tinklaraštį ir autorių.